Grow where you are in Tahiti

Palmen zijn prachtig. Maar ze vragen ook om hard werken. Zeker wanneer de grote bomen moeten worden verpot in grotere potten voor de verkoop aan – vooral – hotels op de Frans-Polynesische eilanden. Voor dat verpotten is veel spierkracht nodig. Voor het opkweken worden kleinere krachtpatsers gebruikt: de voedingsstoffen van Cellmax.

Het kweken van palmen begint met geduld. Het majestueuze eindproduct kan namelijk alleen opgekweekt worden vanuit zaad en het kan wel even duren voordat dit zaad ontkiemt. Het is ook de fase waarin de palm het meest kwetsbaar is: het ontkiemen gaat in ruim de helft van de gevallen mis.

Om de kans op goed resultaat maximaal te laten zijn, gebruiken ervaren kwekers in Tahiti, zoals Ari, daarom de Universele Potgrond van Cellmax: “Palmen zijn gevoelige bomen waarvan veel soorten langzaam groeien. Voor een goede groei van de wortels mogen ze nooit te nat staan, daarom gebruiken we een luchtige potgrond zodat het water snel wegstroomt. Vooral bij de potgrond van Cellmax zien we goede resultaten. Deze grond is extra luchtig door de toevoeging van perliet. Hierdoor kunnen jonge planten gemakkelijker wortels aanmaken en goed doorgroeien in de beginfase van hun ontwikkeling. Deze jonge palmen zijn veel gezonder dan wanneer ze in een zanderige en slechtere grond staan. Door de toevoeging van Cellmax Rootbooster wordt het kwetsbare wortelstelsel van jonge boompjes bovendien beter beschermd en ontwikkelen ze zich goed.”

Bijvoeden met Cellmax

De jonge palmbomen worden opgekweekt met een mengsel van Cellmax Terra Soil Mix en Cocos. In de eerste maanden is extra voeding niet nodig omdat de plant de voeding voor de eerste scheuten en bladeren uit de zaadschil haalt. Daarna wordt vaak bijgevoed met Cellmax Bio-groeivoeding. Ook wordt eenmaal per week de volledig plantaardige Cellmax Bio 8-2-2 toegevoegd aan het gietwater. Dit zorgt voor voldoende voedingstoffen en elementen waardoor de palmboom zich maximaal kan ontwikkelen.

Palmenkweker Ari legt de keuze voor Cellmax uit: “We hebben voor dit merk gekozen omdat het uit Nederland komt. Nederland staat namelijk goed bekend als tuinbouw- en landbouwland. De producten van Cellmax sloten aan bij onze vraag – en die van onze klanten – naar kwalitatieve potgrond en aanvullende plantenvoedingen. Veel kwekers bezuinigen op goede grond, maar dat is juist essentieel voor mooie en sterke planten.”

Dit is wat onze klanten willen!

Palmen hoeven pas verpot te worden als de wortels aan de onderkant uit de pot groeien. Dit verpotten gebeurt in het voorjaar, zodat de wortels gedurende de zomer weer aan kunnen groeien. Het is erg belangrijk dat de palm na het verpotten een paar weken rust en bescherming heeft. Verplanten is immers altijd een aanslag op de gezondheid en vitaliteit van een plant. Ook voor dit verpotten en de aanplanting in de volle grond gebruiken Ari en zijn collega’s Cellmax-producten: “Palmen zijn onze belangrijkste bron van inkomsten. We willen ze alles geven om groter en sterker te worden. Met de voedingstoffen van Cellmax, zoals de Rootbooster, krijgen de wortels de juiste stoffen om zich snel te ontwikkelen. Daardoor groeien de planten sneller dan eerst. En ze worden mooier: met grote en glanzende bladeren. En dat is wat onze klanten willen!”

Ontdek de producten van Cellmax

Copyright 2024 © Cellmax Nutrients B.V.