Hoog rendement met kweken in hydrocultuur

Hydrocultuur is een professionele kweekmethode. Het geeft hoge opbrengsten door de volledige controle over voeding en groei. Vanwege minimaal onderhoud wordt het ook veel gebruikt in kantoorpanden.

Hoog rendement met kweken in hydrocultuur

Bij hydrocultuur wordt geen potgrond gebruikt. De planten worden gevoed door water, waaraan de benodigde voedingstoffen zijn toegevoegd. Hydrocultuur wordt steeds vaker toegepast. Door professionele kwekers vanwege het hoge rendement per vierkante meter. In kantoren worden planten vaak op hydrocultuur gezet vanwege het lage onderhoud. Maar ook op kleine schaal kun je fraaie resultaten bereiken met hydrocultuur – zelfs in de huiskamer.

Hydrocultuur kun je vergelijken met het wortel te laten schieten van stekjes in een vaasje water. Het verschil zit erin dat je de wortels van de plant daarna niet in aarde plant, maar in het water houdt. Op die manier kun je het water gebruiken om voedingstoffen aan de plant te geven. Afhankelijk van de groei- of bloeifase van je plant pas je de voedingsstoffen aan. Zo zorg je ervoor dat je plant precies krijgt wat het nodig heeft om te bloeien of vruchten te dragen.

Bij kweken met hydrocultuur worden worden verschillende technieken gebruikt, zoals steenwol, kleikorrels, Nutrient Film Techniques of eb- en vloedsystemen. Cellmax heeft een eenvoudige oplossing voor kweken in hydrocultuur ontwikkeld met kokosvezels en kleikorrels. De kokosvezels zorgen voor een bufferend vermogen, terwijl de kleikorrels het substraat de nodige luchtigheid geven. Deze 60/40 mix is ideaal voor het wortelstelsel en biedt uitstekende groei- en bloeiomstandigheden biedt voor planten.

Hydro 60/40+ Mix 50L

Bereik de hoogste opbrengst met dit substraat voor hydrocultuur. Voor een uitstekend wortelgestel en de beste groei- en bloeiomstandigheden.

Ook verkrijgbaar op een pallet met 30 of 60 zakken van 50 liter.

Bekijk product

Cellmax Hydro Groei & Hydro Bloei

Wanneer je in een hydrocultuur systeem kweekt, bevat je kweekmedium (zoals Cellmax 60/40 Mix) geen voedingsstoffen voor de plant. Daarom gebruik je tot aan de oogst van de plant speciale voedingstoffen voor hydrocultuur.

Cellmax heeft twee plantenvoedingen voor kweken op hydrocultuur: Hydro Grow voor de groeifase en Hydro Bloom voor de bloei- en vruchtdragende fase. Cellmax Hydro-plantenvoedingen gebruik je 2 tot 4 keer per week. Cellmax Hydro is speciaal ontwikkeld voor teelt op minerale wol, kleikorrels, NFT en Run-to-waste systemen.

Cellmax Hydro-Grow en Hydro-Bloom zijn gebruiksvriendelijk en zorgen voor een mooi eindresultaat. Bovendien zijn de producten vrij van giftige ballaststoffen.

Cellmax Hydro Grow

Tweecomponentenvoeding voor de groeifase op hydrocultuur. Alles voor een gezonde en sterke plant.

Deze meststof bestaat uit twee componenten – X en Y – die worden geleverd in twee flessen, die vlak vóór gebruik worden vermengd. De getoonde prijs is voor een set van 2 flessen.

Bekijk product

Cellmax Hydro Bloom

Tweecomponentenvoeding voor de vruchtdragende fase op hydrocultuur. Voor overvloedige bloei en veel vruchten.

Deze meststof bestaat uit twee componenten – X en Y – die worden geleverd in twee flessen, die vlak vóór gebruik worden vermengd. De getoonde prijs is voor een set van 2 flessen.

Bekijk product

Additieven voor Hydro

Naast Hydro Grow en Hydro Bloom kun je Cellmax additieven gebruiken om de ontwikkeling van je planten optimaal te stimuleren.

De Cellmax additieven voor algemeen gebruik hebben ruim 20 jaar een uitstekende reputatie. Je kunt ze gebruiken bij alle potgronden, substraten en op de volle grond. Ze zijn uitstekend geschikt voor het bereiken van optimale opbrengsten bij hydrocultuur. Wil je liever biologische additieven gebruiken? Kies dan voor biologische additieven uit onze Bio-lijn.

Cellmax Rootbooster

Wortelstimulator voor een gezonde groei van de wortels in de beginfase van je plant. Een grotere wortelmassa, meer haarwortels en wortelpunten zorgen voor een betere weerstand en krachtige groei.

Bekijk product

Cellmax Allzymes

Zet afgestorven organisch materiaal om in nuttige voedingsstoffen. Met vitaminen en cactusextracten voor een actief bodemleven een hogere weerstand.

Bekijk product

Cellmax Flowerstimulator

Dit natuurlijke voedingssupplement verbetert de opname van voedingsstoffen tijdens de bloeifase. Voor een uitbundige bloei en volle vruchten.

Bekijk product

Cellmax PK-Booster

Cellmax PK booster is een geconcentreerde vloeibare fosfor en kalium booster voor de ontwikkeling van bloemen en fruit. Dit krachtige product garandeert een hogere opbrengst, grotere vruchten en sterkere planten.

Bekijk product

Zuurgraad inregelen

Omdat er bij hydrocultuur geen buffer is – zoals bij het kweken in potgrond – werk je bij hydrocultuur rechtstreeks op de wortels van je planten. Alles wat je toevoegt aan het water heeft direct effect op de plant. Daarom is het belangrijk de zuur- en elektrische geleidingswaarden (pH en EC) van het water goed in de gaten te houden met een pH- en EC-meter. Je kunt deze waarden eenvoudig op niveau houden met Cellmax pH- en EC-correctievloeistoffen .

Cellmax PH+

Cellmax pH+ is een professionele pH-regelaar om de pH-waarde van de voedingsoplossing te verhogen.

Bekijk product

Cellmax PH- Grow

Cellmax pH- Grow is een professionele pH-regelaar om de pH-waarde van de voedingsoplossing tijdens de groeiperiode te verlagen.

Bekijk product

Cellmax pH- Bloom

Cellmax pH- Bloom is een professionele pH-regelaar om de pH-waarde van de voedingsoplossing tijdens de bloeiperiode te verlagen.

Bekijk product

Wil je meer weten over kweken met Hydro? Download ons kweekschema voor Hydro kweken.

Bekijk ook onze
andere productlijnen

Copyright 2024 © Cellmax Nutrients B.V.