GROW WHERE YOU ARE IN BELGIË

Frambozen en blauwe bessen. Ultiem genot in de zomer. De vraag ernaar stijgt sterk, en de vraag naar biologisch geteeld zacht fruit stijgt zo mogelijk nog sterker. En dat geldt zeker voor fruit dat ‘dichtbij’ geteeld is en daardoor een lagere carbon footprint heeft. Cellmax ondersteunt een Belgisch project waarin al het goede van deze teelt wordt verenigd.

Begin 2019 werd Cellmax gevraagd mee te denken over een project in België om te onderzoeken of zacht fruit, zoals aardbeien, frambozen en bessen, op biologische wijze opgekweekt kan worden met voldoende opbrengst en goede planteigenschappen. Het doel van dit tweejarige experiment was om biologische telers warm maken voor het resultaat en ze uit te dagen om er zelf ook mee aan de slag te gaan. Cellmax zorgde voor een goede voorlichting én voor de benodigde producten

Johan Wolters, oprichter van Cellmax en dagelijks in de weer om zijn producten nog biologischer te maken, vertelt: “De uitdaging hier in Vlaanderen is om traditionele landbouw om te buigen naar biologisch en duurzamer kweken. En waarbij een succesvolle oogst natuurlijk ook een ‘must’ is. Dit is binnen de hoge wettelijke eisen, onder meer door de Europese controle en de Vlaamse wetgeving, zeker niet gemakkelijk.”

Plantaardige oorsprong

De projectgroep benaderde Cellmax om met de biologische potgrond en Cellmax Bio-plantenvoedingen te testen. Wolters: “Ze kozen hier niet alleen voor vanwege de biologische certificering van onze producten, maar ook omdat de ingrediënten erg goed scoren op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast bevat de Cellmax Bio-lijn uitsluitend ingrediënten van plantaardige oorsprong. Dit maakt het opkweken van dit biologische zacht fruit ook volledig vegan.

“De keuze viel niet alleen op Cellmax vanwege de biologische certificering van onze producten, maar ook omdat onze ingrediënten goed scoren op het gebied van duurzaamheid.”

Copyright 2024 © Cellmax Nutrients B.V.