Microgreens & Cellmax Bio

Microgreens? Cellmax Bio!

Ze zijn de schattige baby’s van jouw favoriete groente, ze smaken beter en zien er leuk uit: microgreens, micro-groente of cressen. Hoe je het ook wil noemen feit is dat deze ‘confetti’ groente  een heerlijke smaakbeleving zijn op jouw bord. De biologische productlijn van Cellmax heeft zich op het gebied van microgreens, micro-groente of cressen zich bij de professionele en hobby kwekers bewezen.

Zeer goede resultaten bij onze professionele kwekers in zowel Nederland, België, Frankrijk en Duitsland Kies je voor microgreens dan kies je voor Cellmax Bio.

cellmax-microgreens-bio

Kweken

Zaaien

Vul een vierkante bak tot een hoogte van 4-5 centimeter met Cellmax Biosoilmix. Prik met je vinger in de bak, gevuld met grond, tot een diepte van 0,5 centimeter. Zaai in de gaten een aantal zaden. Dek daarna de gaten weer af met Cellmax Biosoilmix. De zaden van microgreen, micro-groente en cressen zijn erg klein. Voor een gegarandeerde groei van de zaden vul je ieder kuiltje met meerdere zaden. Dek daarna de kuiltjes af met een dun laag je Cellmax Biosoilmix. De meeste microgreen zaden zijn online te koop of bij de betere tuincentra. Door gebruik te maken van de Bio Rootbooster wortelen jouw microgroente snel en gezond. Zonder enig gebruik van dierlijke meststoffen kweek jij kunst voor op jouw bord.

Water

Geef het gewas voorzichtig water. Op deze manier zorg je er voor dat de zaden niet wegspoelen naar een ander deel van de bak. Om de microgroenten of cressen goed te laten wortelen maak je gebruik van Cellmax Bio Rootbooster. Je zorgt voor een sterke en gezonde wortelgroei bij de planten. Zorg dat de bodem goed vochtig blijft zodat de zaden voldoende vocht kunnen opnemen. De grond moet lichtvochtig blijven voor een optimale groei.

Zonlicht

Microgreens, micro-groente of cressen hebben zonlicht nodig. Kies voor een plek waar het gewas niet in direct zonlicht komen te staan. Op die manier zorg je er voor dat de micro-groente niet verbranden.

Oogsten

Knip het gewas af wanneer de microgreens, micro-groente of cressen volgroeit zijn. Na het oogsten moet je de geoogste gewassen niet te lang bewaren. Zorg dat de microgreens, micro-groente of cressen altijd vochtig worden bewaard. Het gewas blijft ongeveer 2 tot 3 dagen goed in de koelkast. Kies de maaltijd(salade) waar jij graag cressen of microgroente aan wil toevoegen.

Bio set #1

Biologische plantenvoedingen voor de groei- en bloeifase van je planten. In een handige en voordelige bundel.

Voordelig en eenvoudig volledig biologisch kweken met fantastische groei- en bloeiresultaten. Gemaakt voor de biologische en veganistische tuinliefhebber. Ook geschikt voor de moestuin.

  • BIO 8-2-2-Grow-1l
  • BIO-Organic-Bloom 1l

Bekijk product

Bio set #2

Voordelige kweekset met twee zakken gecertificeerde biologische potgrond (100 liter) en 500ml extra voedingstof.

Weet wat je kweekt met deze gecertificeerd biologische kweekset uit de Cellmax BIO reeks. Je kunt meteen beginnen met biologisch kweken én profiteren van extra voordeel.

  • 2x 50L Cellmax BIO potgrond
  • 1x 500ml Cellmax BIO 8-2-2 plantenvoeding voor verbeterde groei en een gezond bodemleven.

Bekijk product

Copyright 2024 © Cellmax Nutrients B.V.